Все категории
Все категории

Mini tarte cu Nutella și căpșuni

Weekend-ul e timpul perfect pentru a te alinta cu delicii culinare, gătite în doar 3 pași.


INGREDIENTE

PENTRU 12 PORȚII

Pentru aluat

  • 200 g zahăr
  • 275 g făină
  • 110 g unt
  • 1 ou mare
  • 170 ml lapte integral
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1/2 lingurițe bicarbonat de sodiu
Pentru umlutură și ornat
  • 180 g Nutella (15 g/porție)
  • căpșuni
  • zahăr pudră


MOD DE PREPARARE

1. Topește untul și freacă-l cu zahăr și esența de vanilie, apoi adaugă ouăle. Cerne ingredientele pudră împreună și adaugă-le la compoziție, alternând cu lapte la temperatura camerei, pentru a face un aluat omogen și suplu, nu lichid.

2. Pune aluatul într-o formă specială, pe care ai uns-o puțin. Coace la temperatura de 170°C timp de aproximativ 12 minute.

3. Adaugă niște Nutella deasupra, cu ajutorul unei pungi de patiserie. Așază căpșunile peste zonele cu Nutella și servește.

Sursa https://www.nutella.com/ro/ro/