Mini tarte cu Nutella și căpșuni
Weekend-ul e timpul perfect pentru a te alinta cu delicii culinare, gătite în doar 3 pași.
INGREDIENTE
PENTRU 12 PORȚII
Pentru aluat
- 200 g zahăr
- 275 g făină
- 110 g unt
- 1 ou mare
- 170 ml lapte integral
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 2 lingurițe praf de copt
- 1/2 lingurițe bicarbonat de sodiu
- 180 g Nutella (15 g/porție)
- căpșuni
- zahăr pudră
MOD DE PREPARARE
1. Topește untul și freacă-l cu zahăr și esența de vanilie, apoi adaugă ouăle. Cerne ingredientele pudră împreună și adaugă-le la compoziție, alternând cu lapte la temperatura camerei, pentru a face un aluat omogen și suplu, nu lichid.
2. Pune aluatul într-o formă specială, pe care ai uns-o puțin. Coace la temperatura de 170°C timp de aproximativ 12 minute.
3. Adaugă niște Nutella deasupra, cu ajutorul unei pungi de patiserie. Așază căpșunile peste zonele cu Nutella și servește.