Ceai de căpșune și mentă
Ceaiul rece cu căpșuni este delicios pentru a te răcori în zilele caniculare de vara. Servește-l alături de prieteni.
INGREDIENTE
- 2 litri de apă
- 180 g zahăr
- 500 g căpșuni
- 5 pliculețe de ceai Lipton Strawberry Mint
- căpșuni proaspete pentru decor
- mentă
- cuburi de gheață
MOD DE PREPARARE
- Într-un recipient, fierbe apa şi zahărul, amestecând până când se dizolvă. Ia vasul de pe foc, adaugă câteva din frunzele de mentă şi lasă la infuzat pentru 10 minute.
- Strecoară lichidul şi toarnă-l peste căpşuni. Amestecă siropul astfel obţinut cu ceaiul negru, gata pregătit.
- Pentru asamblare, adaugă gheață într-un pahar, apoi umple 3/4 din el cu ceai, apoi decorează cu câteva funze de mentă și căpșuni.