Sangria cu căpșune

Sangria este simbolul verii, al vacanțelor la mare, al relaxării răcoritoare și, de ce nu, al petrecerilor în aer liber.

Licoarea cu rădăcini iberice, este o băutură alcoolică servită obligatoriu rece, pe bază de vin roșu (dar după preferință poate fi gătită pe bază de vin rose sau alb) și fructe proaspete (tăiate), la care pot fi adăugate sucuri, mirodenii, zahăr, apă minerală sau diverse distilate.

Este considerată o băutură de masă pentru a fi consumată acasă la gustări sau cină.

Mai jos, vă prezentăm o variantă de preparea a celebriei Sangria, propusă de producătorul local de vinuri Chateau Vartely.

Pentru pregătirea acesteia veți avea nevoie de:

Mod de preparare:

Se taie în rondele căpșunele și lime-ul.

Într-un vas se adaugă căpșunele, lime-ul și frunzele de busuioc. Se toarnă vinul peste fructe, până la ¾ din recipient și se adaugă miere după gust.

Se amestecă compoziția și se pune la frigider peste noapte.

Înainte de servire, se completează cu apă tonică și gheață până la umplerea recipientului.

Paharele se decorează cu oricare din fructele folosite la prepararea Sangriei.