Toate categoriile
Toate categoriile

Istoria băiețelului cu zebra simbolul brandului E.Wedel, noii noştri parteneri. Brandul aniversează 170 de ani

Grupul de companii Trigor AVD şi Best Distribution SRL au dat startul unui nou parteneriat, este vorba de compania poloneză E.Wedel.

E.Wedel este un brand polonez care încă din 1851 oferă consumatorilor plăcerea gustului intens și profund al ciocolatei. Brandul este apreciat pentru măiestria de a crea produse de cea mai înaltă calitate, care oferă bucurie și plăcere iubitorilor de dulciuri de pretutindeni.

Secretul succesului Wedel sunt boabele de cacao de calitate din Ghana, utilizate în rețetele de ciocolată ale mărcii. Compania, înființată în urmă cu 170 de ani de Karol Wedel, a folosit întotdeauna doar ingrediente de cea mai înaltă calitate.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, un cofetar din Berlin a decis să deschidă o mică fabrică de ciocolată si un magazin, la Varșovia. Astăzi știm că această mică afacere a fost începutul celui mai vechi brand de ciocolată din Polonia. Karol Wedel și-a servit oaspeții cu ciocolată caldă și delicatese sănătoase, inclusiv: sirop de malț pentru răceli, pastile de mentă sau caramele de cremă pentru tuse.

Următorul proprietar și șef al afacerii a fost Emil Wedel – fiul lui Karol. Imediat după preluarea companiei, Emil a mutat fabrica într-o casă de pe strada Szpitalna, unde se află și în prezent. Mai mult, pe atunci tânărul Wedel a fost inițiatorul faimoasei semnături E.Wedel pe batoanele de ciocolată. În acest fel, și-a protejat faimoasele produse de contrafaceri. În timp, semnătura „E.Wedel” a devenit marca comercială a mărcii. Semnătura este o parte atât de puternică a istoriei companiei, încât funcționează cu succes ca logo al ei până în prezent. După moartea lui Emil, în anii 1919-1923 compania a fost administrată de soția sa – Eugenia Wedel, iar după aceea a fost preluată de fiul lui Emil – Jan Wedel, recunoscut rapid ca un vizionar și un inovator.

În 1926, Jan Wedel a comandat simbolul iconic al băiatului cu zebra, creat de Leonetto Cappiello, celebrul grafician italian. Aceste simboluri iubite sunt încă prezente în publicitate și comunicarea de brand până în prezent. În anii 1930, Jan Wedel a mutat fabrica pe strada Zamoyskiego din Varșovia, unde și-a putut pune în aplicare planurile ambițioase. De atunci a fost casa produselor Wedel. Jan a colaborat, de asemenea, cu tineri ilustratori, inclusiv Zofia Stryjeńska, care a creat ambalaje unice. Datorită lor, marca a fost întotdeauna apreciată de fanii designului. Iubitorii contemporani de ciocolată pot încerca zilnic dulciurile dezvoltate de Jan. Wedel a extins semnificativ portofoliul mărcii, inclusiv prin lansarea ciocolatei „Jedyna” în 1930, precum și a iconicului marshmallows (lapte de pasăre) Ptasie Mleczko®, a cărui producție a început șase ani mai târziu. Brandul E.Wedel continuă cu mândrie moștenirea familiei Wedel, care căuta în mod constant soluții de pionierat, punând totodată calitatea produselor pe primul loc.

Istoria băiețelului cu zebra – simbolul brandului

Istoria băiețelului cu zebra datează din 1926. Atunci Jan Wedel – proprietarul companiei E. Wedel – a comandat un design grafic care să sublinieze unicitatea mărcii sale. A colaborat cu un cunoscut artist, Leonetto Cappiello, cunoscut ca „tatăl publicității și posterului contemporan”.

Cappiello și-a creat propriul stil individual, caracterizat printr-un fundal întunecat din care a apărut un obiect foarte distinctiv. Simbolul băiețelului cu zebra a devenit un element obligatoriu de design interior al fiecărui magazin Wedel și, în curând, a devenit din ce în ce mai recunoscut, inclusiv în străinătate. Designul a fost folosit și pentru a face publicitate primului magazin al mărcii din Paris. La Varșovia, simbolul băiatulului cu zebra a fost comemorat sub forma unui semn de neon. Până în prezent, poate fi văzut în clădirea de locuințe de la Szpitalna 8 din Varșovia, unde se află cel mai vechi E.Wedel Chocolate Lounge. Băiatul cu zebra a jucat un rol remarcabil în istoria mărcii E.Wedel. În prezent, marca E.Wedel folosește celebrul simbol într-o nouă versiune actualizată în comunicarea de marketing.

Portofoliul E.Wedel

Oferta mărcii de ciocolată include multe dulciuri, cum ar fi ciocolata E.Wedel, marshmallows (lapte de pasare) Ptasie Mleczko®, Torcik Wedlowski decorate manual, prăjituri, napolitane, batoane de ciocolată și înghețată. Pe lângă produsele emblematice, E.Wedel a lansat și numeroase inovații pe piață, și-a extins portofoliul cu noi produse dulci. Un produs unic Wedel este ciocolata albă cu caramel și ciocolata Extra Milk cu lapte suplimentar. Ambele au fost create de experimentata ciocolatieră Renata Kamińska. Aceste produse sunt unice și sunt disponibile numai de la E.Wedel.

Compania cu cei 170 de ani de experiență nu se teme de provocări și a introdus pe piață înghețata E.Wedel, dorind să ofere consumatorilor plăcerea oferită de ciocolata de cea mai bună calitate, într-o formă răcoroasă. În prezent, își extinde intens și își dezvoltă oferta de deserturi de înghețată, care s-au potrivit gusturilor iubitorilor de dulciuri.

E.Wedel își dezvoltă în mod constant produsele iconice, îmbunătățindu-le de-a lungul anilor. Așa sunt bezelele-lapte de pasăre (marshmallows) Ptasie Mleczko®, un produs creat în 1936. Recent, această linie iconică și-a schimbat ambalajul, proiectat de talentați ilustratori polonezi. Este o continuare a tradiției Wedel de a colabora cu artiști, precum: Leonetto Cappiello, Zofia Stryjeńska și Karol Śliwka.

Produsele pot fi găsite în magazinele noastre online www.comenzi.md şi www.e-best.md

Sursa: modernbuyer.ro şi http://www.wedel.com/