Toate categoriile
Toate categoriile

Detalii curioase despre vinurile FĂRĂ ALCOOL

Holding-ul vinicol ”Denovie Group” a fost primul în Moldova, care s-a lansat în producerea vinurilor fără alcool sub o marca comercială ”Casa Petru”. De la bun început, pe rafturile magazinelor acest vin a fost prezentat în exclusivitate din soiuri de struguri – Cabernet Sauvignon și Chardonnay. Puțin timp mai târziu acestea fiind completate, la cerința consumatorilor, de vinuri din soiuri autohtone – «Feteasca Albă» și «Feteasca Neagră».

Despre tehnologie de producție

Deși vinul fără alcool a marcat apariția sa pe piață cu puțin timp în urmă, procesul de fabricație al acestuia a fost cunoscut încă în Egiptul Antic. Atunci băutura era supusă încălzirii pentru evaporarea alcoolului. Mult timp mai târziu, la începutul secolului XX, viticultorii germani Maria și Carl Jung au inventat o tehnologie, care a servit drept sursa pentru elaborarea procesului actual de fabricație a vinurilor ”alcool-free”.


Metoda distilării sub vid – reprezintă una din cele mai moderne și rapide modalități de dealcoolizarea vinului sub un regim termic blând. Iar utilizarea echipamentului special automat permite păstrarea completă al tuturor antioxidanților benefici, vitaminelor, acizilor minerali și altor microelemente.

Mulți oameni greșesc atunci, când cred că vinul fără alcool este ca și un simplu suc de struguri. De fapt produsele Casa Petru Alcohol Free au aceleași proprietăți de aromă și gust ca vinul tradițional. Mai mult decât atât, metoda distilării sub vid care se utilizează în procesul de fabricație, permite păstrarea completă în produsul final al tuturor micro- și macroelementelor importanți.

Casa Petru Alcohol Free poate deveni o alternativă excelentă pentru:

– conducătorii auto, care nu doresc să rateze petrecerile,

– sportivii profesioniști,

– adepții unui mod de viață sănătos,

– persoanele, cărora din motive medicale, consumul de alcool este strict interzis.

Sursa: aici