Ceai de căpșune și mentă

Ceaiul rece cu căpșuni este delicios pentru a te răcori în zilele caniculare de vara. Servește-l alături de prieteni.

INGREDIENTE

  • 2 litri de apă
  • 180 g zahăr
  • 500 g căpșuni
  • 5 pliculețe de ceai Lipton Strawberry Mint
  • căpșuni proaspete pentru decor
  • mentă
  • cuburi de gheață

MOD DE PREPARARE

  1. Într-un recipient, fierbe apa şi zahărul, amestecând până când se dizolvă. Ia vasul de pe foc, adaugă câteva din frunzele de mentă şi lasă la infuzat pentru 10 minute.
  2. Strecoară lichidul şi toarnă-l peste căpşuni. Amestecă siropul astfel obţinut cu ceaiul negru, gata pregătit.
  3. Pentru asamblare, adaugă gheață într-un pahar, apoi umple 3/4 din el cu ceai, apoi decorează cu câteva funze de mentă și căpșuni.