Toate categoriile
Toate categoriile

Ce sunt şi cum sunt ceaiurile PU-ERH? Află câteva detalii în articol

Pu-erh, cunoscut și sub denumirile de „puer”, „pu’er” sau „po lay”, este un tip de ceai produs în provincia Yunnan din China, foarte apreciat pentru gustul sau puternic, obținut prin fermentare. La fel ca și în cazul vinului, ceaiul Pu-erh este cu atât mai bun cu cât este mai vechi, potrivit sursei https://doro-tea.ro

Un element de distincție al acestui ceai este forma, obținută prin presarea frunzelor. Pu-erh se găsește sub formă de cărămidă, cuib, piramidă, prăjiturică etc, dar se comercializează și vrac, iar uneori chiar și la pliculețe. Are culoarea neagră sau maro, iar aroma sa este catifelată și aduce a pământ, lăsând un gust dulce în gură după ce este băut.

Pu-erh este obținut din frunzele mari ale arborelui de ceai care crește în regiunea Yunnan din China (Dayeh). Originile sale datează de mii de ani, fiind strâns legate de comerțul cu ceai dintre China și alte țări, în special Tibet. Numele lui provine de la orașul Pu’er, de unde a început să fie vândut către alte zone. Frunzele de ceai erau comprimate în diferite forme pentru a facilita conservarea și transportul, dobândind culoarea și aroma specifice datorită fermentației naturale ce avea loc în drum spre destinație. Pentru multă vreme, ceaiul Pu-erh a fost învechit printr-o fermentație lentă, ce dura chiar și 15 ani. În anii 1970 a fost introdus un alt procedeu, numit shou (gătire), care scurtează timpul de fermentare la un an. Acest procedeu presupune folosirea căldurii și a umezelii, precum și a bacteriilor bune. Citeşte continuarea articolului aici.

În magazinul www.comenzi.md găsiţi ceaiuri PU-ERH, diverse sortimente, de la HERBAPOL!

Ceai PU-ERH Big-Active PU-ERH Tea & Grapefruit, 100 gr. (frunzulițe). Compoziție: ceai pu-erh (70%), măr, flori de hibiscus, coajă de portocală, arome, suc de grapefruit (0,2%).

Ceai PU-ERH Big-Active PU-ERH Tea & Lemon, 100 gr. (frunzulițe). Compoziție: ceai pu-erh (90%), coajă de lămâie (8,5%), arome.

Ceai PU-ERH Big-Active PU-ERH Tea & Grapefruit, 36,0 gr. (20 pachețele x 1,8 gr.). Compoziție: ceai pu-erh (87,8%), flori de hibiscus, arome, suc de grapefruit (0,1%).

Ceai PU-ERH Big-Active PU-ERH Tea & Lemon, 72,0 gr. (40 pachețele x 1,8 gr.). Compoziție: ceai pu-erh (90%), coajă de lămâie (5%), arome.