Solicita un apel

Completeaza cimpurile de mai jos pentru a solicita un apel telefonic
Solicitarea a fost receptionata.

Comanda într-un click

Completeaza cimpurile de mai jos pentru a solicita un apel telefonic
Solicitarea a fost receptionata.

Cum depășești teama de naștere: 10 pași prin care poți să atenuezi tokofobia

27/02/2019 Prezentare produse,

Este absolut normal ca femeile să dezvolte pe parcursul sarcinii teama de naștere. Ba chiar această teamă poartă și o denumire: tokofobia. 

 

Multe femei încep să-și facă tot felul de scenarii legate de momentul în care se declanșează nașterea. Evident, că din această cauză devin și mai panicate. Nu cred că este femeie care să nu aibă tot felul de frici legate de naștere, așa că nu-ți mai face grijă și pentru că simți asta. Nu ești singura! 

 

Iată 10 moduri prin care poți să mai atenuezi teama de naștere: 

 

1. Vorbește cu cineva

De fiecare dată când ai o stare de nervozitate, nu te rușina și apelează la un prieten care să te asculte. Alege pe cineva calm, care îți poate învinge teama de naștere. Poți apela chiar la doctorul care îți supraveghează sarcina pentru o discuție liniștitoare. Spune-i ce gânduri ai, întreabă-l tot ce-ți trece prin cap pentru a te lămuri. Vorbind cu cineva te vei elibera și vei fi mult mai liniștită.

 

2. Roagă-te

Dacă ești o persoană credincioasă, faptul că te rogi poate avea un efect liniștitor. Poți merge și la biserică dacă acest lucru te face să te simți mai bine.

 

3. Respiră

Un alt mod de a trece mai ușor peste teama de naștere este să respiri. Da, atât de simplu, dar atât de puternic. Respirația te va relaxa și vei avea o stare de spirit mai pozitivă. Poți alege să faci exerciții de respirație într-o cameră liniștită, stând confortabil și ținând ochii închiși.

 

4. Pregătește-te

Poate cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine este să te pregătești pentru momentul nașterii. În felul acesta vei fii mult mai liniștită. Asigură-te că ai bagajul gata cu tot ce ți-ar putea trebui. 

 

5. Fii deschisă la minte

Atunci când te gândești la ce urmează să se întâmple în sala de nașteri trebuie să rămâi deschisă la minte. Dacă îți faci scenarii, încearcă să găsești și soluții la probleme astfel încât să fii liniștită. 

VEZI scutece Huggies Elite Soft pentru nou născuți pe comenzi.md

 

6. Păstrează-ți pozitivismul

Gândurile pozitive atrag după sine lucruri pozitive. Nu te ajută cu nimic să îți construiești scenarii în care finalul este unul trist. Este greu, dar cel mai bine te gândești la faptul că îți vei ține copilul în brațe și că îl vei putea răsfăța cu pupici și îmbrățișări.

 

7. Citește multe

Încearcă să citești cât mai mult despre naștere. Alege opinii și cărți ale medicilor specialiști, bloguri în care mamele povestesc experiențele lor, reviste. Vei obține informațiile de care ai nevoie și care îți vor da încredere în tine.

 

8. Ascultă muzică

Muzica poate schimba starea de spirit. Alege orice fel de ritmuri, trebuie doar să te facă să te simți bine. Poți să-ți faci chiar un playlist pentru ziua în care vei naște.

 

9. Ieși din casă

Este foarte important să respiri aer curat. Ieși la o întâlnire cu partenerul, cu o prietenă. Răsfățați-vă cu ceva bun, vorbiți vrute și nevrute, doar să-ți ții mintea departe de teama de naștere.

 

10. Privește în ansamblu

Atunci când te macină frica, gândește-te la bebelușul pe care îl ai în burtică. El este cel mai bun mod de a-ți învinge teama de naștere. Poți să discuți cu partenerul, să vă imaginați cum o să arate copilul, cum o să fie viața voastră după naștere.