Solicita un apel

Completeaza cimpurile de mai jos pentru a solicita un apel telefonic
Solicitarea a fost receptionata.

Comanda într-un click

Completeaza cimpurile de mai jos pentru a solicita un apel telefonic
Solicitarea a fost receptionata.

Panna cotta în trei culori cu NUTELLA

23/10/2018 Reţete,

Originile desertului Panna Cotta nu sunt foate sigure. Regiunea Piemontului din Italia estimează apariția acestui desert pe la începutul secolului XIX când se zice că în zona Langhe a fost inventat de către o femeie originară din Ungaria. Nu știm cine a inventat Panna Cotta însă putem zice că am inventat această Panna Cotta în trei culori cu Nutella.

 

INGREDIENTE pentru 4 porții

  • 480 ml smântână proaspătă
  • 24 g zahăr
  • 14 g gelatină CIO
  • 10 ml sirop de mentă
  • 10 ml sirop de căpșuni
  • 60 g Nutella (15 g/porție)
  •  

pentru decorare:

 

  • 1 păstaie de vanilie
  • căpșuni
  • mentă
  •  

PASUL 1

Puneți smântâna într-o cratiță, adăugați zahărul și gelatina și aduceți la temperatura de fierbere. Fierbeți ușor timp de un minut, amestecând continuu. Scoateți de pe foc. Imediat ce crema s-a răcit, împărțiți-o în trei.

PASUL 2

Împărțiți prima parte în 3 pahare mici (apr. 40 g în fiecare) și puneți-le la frigider pentru două ore. Adăugați siropul de mentă în cea de-a doua parte și adăugați-o în cele trei pahare, după care puneți-le la frigider pentru două ore. Adăugați siropul de căpșuni în cea de-a treia parte, împărțiți conținutul în cele trei pahare și puneți-le la frigider pentru încă doua ore.

PASUL 3

În momentul servirii, garnisiți fiecare pahar cu aproximativ 5 g Nutella, folosind un pos de ornat. Folosiți pentru decorare mentă, căpșuni și vanilie.

Etichete: Nutella Trigor Ferrero