Solicita un apel

Completeaza cimpurile de mai jos pentru a solicita un apel telefonic
Solicitarea a fost receptionata.

Comanda într-un click

Completeaza cimpurile de mai jos pentru a solicita un apel telefonic
Solicitarea a fost receptionata.

CÂT de des trebuie să schimbi lenjeria de pat

13/10/2018 Noutăţi,

Când ai schimbat ultima dată lenjeria de pat? Din păcate, nu schimbăm întotdeauna cât de des ne-ar plăcea – ori suntem prea obosiți, ori ne uităm la serialul preferat, ori pur şi simplu ne gândim la toate problemele pe care le avem de rezolvat a doua zi. 

 

Se pare că dacă nu schimbi lenjeri de pat în mod regulat, e ca şi cum ai dormi înconjurată de milioane de microbi microscopici care şi-au găsit locul în patul tău.

Un studiu realizat în Marea Britanie pare să aibă rezultate destul de îngrijorătoare. Potrivit studiului, doar 33% dintre britanici schimbă lenjeria de pat o dată e săptămână, în timp ce 35% fac acest lucru la două săptămâni. 8% dintre cetăţeni spală lenjeria la 3 săptămâni, iar 10% o fac la o lună. În cazul celibatarilor, este şi mai rău. Unii bărbaţi singuri au spus că au schimbat aşternurile de numai 4 ori pe an.

 

VEZI Detergent capsule DERO pe comenzi.md

 

Un lucru pe care multe persoane îl ignoră este faptul că acest comportament reprezintă de fapt un risc pentru sănătatea lor. În acest caz, cearşafurile şi feţele de pernă adună o mulţime de „locatari” nedoriţi de la firmituri, bacterii, praf, urme de transpiraţie, saliva, piele moartă, urme de cosmetice şi uleiuri şi chiar şi urme de urină şi fecale.

 

VEZI Detergent capsule OMO pe comenzi.md

 

Mary Marlowe Leverette, expert în servicii de curăţătorie, a declarat că acestea pot trece în cearşafuri, iar pe termen lung pot cauza alergii, mâncărimi şi, în cazuri severe, chiar infecţii. Mai grav, este faptul că toţi aceşti microbi şi bacterii  pot trece inclusiv  in perne şi saltele. În trei ani, o pernă poate  să aibă chiar şi o greutate dublă din cauza prafului şi a microorganismelor care se ascund în ţesuturi.

Păturile, cuverturile, pernele şi salteaua sunt adevărate surse de bacterii şi acarieni, vinovaţi de o serie de afecţiuni respiratorii, rinite, alergii, eczme, dar şi de disfuncţii ale somnului.

Pe lângă aceste afecţiuni, lenjeria de pat murdară poate să găzduiască unele bacterii foarte periculoase precum salmonella sau germeni care afectează plămânii.

 

VEZI Balsam de rufe Coccolino Creations pe comenzi.md

 

Potrivit Huffington Post, lenjeria de pat se schimbă ar trebui schimbată o data pe săptămână sau maximum două. Lenjeria se spală la o temperatură de 60 de grade Celsius pentru a distruge acarienii, iar feţele de pernă se schimbă chiar de două ori pe săptămână.

 

VEZI Balsam de rufe Coccolino Intense pe comenzi.md

 

Truc: Lenjeria albă sau în culori deschise trebuie spălată în apă fierbinte pentru a ucide microbii, mai ales în sezonul rece şi atunci când eşti răcită. Lenjeria de pat în culori închise trebuie spălată în apă rece pentru a evita decolorarea.